Ak hľadáte recept na mäkké perníčky, určite odporúčam vyskúšať tento :).
Potrebujeme
– misku
– plechy
– papier na pečenie
– štetec na potieranie rozšľahaného vajíčka
– vianočné vykrajovačky ♡♧☆
Suroviny
– hladká múka 600g
– práškový cukor 200g
– zmäknuté maslo 150g
– vajíčka 3ks do cesta plus 1 na potieranie
– 6 polievkových lyžíc medu
– 2 pl kakaa
– 1 čajová lyžička mletej škorice
– 1 čl perníkového korenia
– 1 čl sódy bikarbóny
Postup
Všetko spolu zamiešame rukami v jednej miske a spracujeme na cesto (cesto bude lepkavé, ale je to tak v poriadku, neľakajte sa 🙂 ). Treba ho dať do fólie a odložiť aspoň na 30 minút do chladničky 🙂 .
Cesto vaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme. Poukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme v rúre max 4-5 minút pri teplote 200°C. Vajíčkom ich potierame až po vybratí z rúry!!!
Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok, cukor a pár kvapiek citrónu).
Hneď od začiatku sú perníčky úžasne mäkké a vďaka kakau v ceste sú krásne hnedé a zdobenie na nich vynikne ešte viac ?. U nás sa síce zdobilo ruka v ruke s tou Sofinkinou a tak by asi prvé miesto v kráse nezískali, ale sú naozaj výborné :).