Bábovka – jednoduchá, klasická hrnčeková bábovka.
U nás, kedže je ľahko pripravovaná aj s malými pomocníkmi po boku – je bábovka jednoznačne najčastejšie robený koláčik.
Jej prípravu zvládne naozaj každý kto má aspoň trošku vôle potešiť či už svoje chuťové poháriky, alebo tie svojich blízkych.
Vhodná ku kávičke, čaju, alebo len tak 🙂
Existuje na ňu milión receptov a dá sa robiť absolútne nezdravo aj “nechutne” zdravo 😀 – takže naozaj koláčik ktorý poteší kedykoľvek a kohokoľvek 🙂
Ja som za jednoduchú zlatú, strednú cestu a teda pridávam recept ako ju doma robíme my 😉
Potrebujeme k tomu
– formu na bábovku
– jeden hrnček (250ml)
– jednu misku
– metličku na šľahanie, alebo ručný mixér
– lízanko
Suroviny
– jeden hrnček cukru
– dve vajíčka
– pól hrnčeka oleja
– jeden hrnček mlieka
– dva hrnčeky polohrubej múky
– jeden balíček prášku do pečiva
– 4 PL kakaa (na tmavú časť)
Na vymazanie formy
– maslo
– hrubá múka
Postup
– vajíčka vyšlaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko – zamiešame, pridáme múku kde sme zamiešali aj prášok do pečiva a opäť všetko spolu zmiešame. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy polovicu cesta, do druhej polovice zamiešame kakao a opatrne vylejeme na svetlú časť do formy.
Tip – do cesta zvyknem po naliatí prvej polovice nalámať kúsky tmavej čokolády, polku balenia na svetlú čast, zbytok na tmavú. Občas pridám aj drobné ovocie či oriešky 🙂
Polievať ju čokoládov a zdobiť vačšinou už nestíham a to je pre mňa asi najväčšia pochvala 😀
Pečiem ju pri 180 stupňoch cca 40 – 50 minút.
Inšpiráciu mám ala “ujo google” ?
Manželkomama V.