Rýchlovka, chuťovka bez pečenia 🙂
Milujem krupicovú kašu, tá vôňa detstva ktoré je okamžite späť keď ju doma varím.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Dáme variť mlieko, keď už je teplé, pridáme maslo a cukor, miešame. Ešte predtým ako začne vrieť, pridáme aj krupicu a kokos a stále miešame, až kým hmota úplne nezhustne. Ihneď celú hmotu prelejeme do tortovej formy a nožom uhladíme povrch. Dáme zatiaľ do chladničky.
Na polevu si dáme zohriať smotanu na šľahanie, pridáme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a potom nalejeme na vrch krupice. Odložíme do chladničky na 2 hodiny alebo aj cez noc, podľa trpezlivosti. Pred podávaním mokrým nožom opatrne prejdeme popri okrajoch formy a potom ju odstránime.
Ozdobíme, nakrájame a podávame.
Prajem vám dobrú chuť
Manželkomama V. 🙂